menu
  terug naar overzicht

Weizenbock (Hell)

Een Weizenbock (Hell) is een bovengistend blond Zuid-Duits tarwebier met 6.5 tot 9 Vol% alcohol.
C
6.5 - 9.0 % Vol.
10 - 25
6 - 25
1065 - 1090
1013 - 1027
70 - 80 %
6.0 - 7.5 gr/ltr
10C
Lichtblond tot geel/goudkleurig. Tweeschijn tot troebel. bepaald door de manier van inschenken. Romige. volle. stabiele schuimkraag. Koolzuurgehalte is hoog.
Fruitig (banaan. bubblegum). kruidig (kruidnagel). Iets weeïg-zoetig door de gebruikte tarwe. Brood/toast achtige moutgeur. Geen hoparoma.
Zoetig tot zoet. licht bitterig. soms iets zurig.
Zoetig. fruitig. kruidig. Banaan en kruidnagel horen prominent aanwezig te zijn. Iets weeïge. zoetige. soms iets zurige smaak door het gebruik van ca. 55% tarwemout. wat ook een broodachtige graansmaak geeft. Geen of nauwelijks waarneembare hopbitterheid. geen waarneembare hopsmaken. Complex door het samenspel tussen mout. gist en alcohol
Body is medium tot vol
Het mondgevoel is samentrekkend door koolzuur. iets plakkerig. soms iets alcoholwarmend.
De nasmaak is droog tot zoetig. weeïg en soms iets zurig door de tarwe. fruitig (banaan) en kruidig (kruidnagel). Nauwelijks hopbitter.
Een Weizenbock is een sterke versie van een normale Weizen. Alle smaken in een Weizen horen ook in een Weizenbock terug te komen. Door de grotere moutstort is een Weizenbock wel voller en zoeter dan een normale Weizen.
Vitus (Weihenstephan). Weizenbock (Gutmann). Heller Weizenbock (Michael Plank).
download deze stijl als xml