menu
  terug naar overzicht

Vlaams Rood

Een zurig. roodbruin. West-Vlaams bovengistend bier met 4.5 tot 6.5 Vol% alcohol.
B
4.6 - 6.5 % Vol.
50 - 80
14 - 20
1050 - 1064
1002 - 1012
70 - 81 %
4.3 - 5.6 gr/ltr
23B
Het bier is donkerrood tot roodbruin van kleur. helder en heeft een romige witte schuimkraag.
De sterk rinse. melkzurige geur met complexe fruitigheid (kers. pruimen en of rode bessen) springt eruit. Op de achtergrond een gekaramelliseerde moutgeur. Hop ontbreekt bijna volledig
Zuur. zoetig.
Een sterk rinse melk-. azijnzurige maar malse smaak met enig zoet op de achtergrond en fruitige en complexe elementen. Soms rode wijnachtige tannine- en zuur toetsen.
Vrij dun tot medium.
Samentrekkend door zurigheid en licht mondklevend. Een laag tot medium koolzuurgehalte.
Een intense droge zurigheid die lang blijft hangen met duidelijk fruitigheid.
Een van oorsprong regionaal bier van de zuidwestkant van West-Vlaanderen. Het is een bier gebrouwen met speciale donkere mouten en vergist met verschillende bovengisten en een aantal bacterieculturen. Het krijgt zijn complexe karakter verder van een meerjarige lagering op houten foeders. Vlaams rood is zuriger en fruitiger en doet meer aan rode wijn denken dan het Vlaams bruin. Evenwichtige geur en scherpe smaak zijn verkregen door lange rijping in eikenhouten vaten. waarbij een trage melk- en azijnzuurvergisting optreedt.
Rodenbach Klassiek. Rodenbach Grand Cru. Zulte Bruin. Bellegems Bruin. Duchesse de Bourgogne. Bavik Petrus.
download deze stijl als xml