Een Oktoberfest is een ondergistend moutig. goudblond tot amberkleurig Duits biertype met 5.7tot 6.3 Vol% alcohol.
A
5.7 - 6.3 % Vol.
7 - 20
17 - 22
1050 - 1057
1012 - 1016
76 - 83 %
4.2 - 5.0 gr/ltr
4B
De kleur is goudblond tot amber. Helder tot briljant. Stevige. mousse schuimkraag. glasplakkend. Matig koolzuurgehalte.
Vol en schoon Duits moutig aroma. vaak ook een geroosterde broodgeur. Geen hoparoma. Esters. diacetyl en karamel horen niet aanwezig te zijn.
De basissmaak is zoetig. bitterig.
Initiële moutige zoetheid. overgaand in een gematigd droge smaak. Karakteristieke en complexe moutsmaak. vaak ook licht geroosterd. Gematigde hopbitterheid. een hopsmaak is niet of nauwelijks aanwezig. Karamel en gebrande moutsmaken horen niet aanwezig te zijn. Schoon lagerbier karakter; geen esters of diacetyl.
De body is medium.
Het mondgevoel is vloeiend. soms licht plakkerig. Gemiddelde koolzuurprikkeling.
Moutig en bitterig in evenwicht.
Meer alcoholisch en voller. moutiger van smaak dan Münchener Helles.