menu
  terug naar overzicht

Milk (Sweet) Stout

Milk (Sweet) Stout is een donkere Engelse stout. Zoet. zacht geroosterd. Bovengistend. met 3.0 tot 5.0 Vol% alcohol.
B
3 - 5 % Vol.
200 - 450
21 - 35
1041 - 1059
1012 - 1018
59 - 71 %
4.4 - 4.4 gr/ltr
16A
Erg donker tot zwart van kleur. meestal helder met soms een tweeschijn. Een romige beige tot bruine schuimkraag.
Een zacht geroosterde mout geur met soms koffie- en/of chocoladeaccenten. Een matige tot medium fruitigheid. Weinig hop in de geur.
Zeer zoet tot zoet. bitterig.
Zwart geroosterde granen en mouten overheersen de smaak (zoals in de Dry Stout). De hoppigheid is laag. maar het meest opvallend in de vergelijking is de zoetheid van een Milk Stout. vaak door toegevoegde lactose (melksuiker).
Medium tot vol.
Romig met weinig tot matige hoeveelheid koolzuur. Plakkerig. Door het zoet. rond van smaak.
Zoetig. karamel-achtig en toch droog door kleurmouten.
Een Milk Stout doet denken aan een espresso met suiker. Tegenwoordig wordt hij ook wel Sweet Stout genoemd. De zoetheid komt vooral door toegevoegde lactose. soms samen met een hoog restsuikergehalte.
Mackeson's Stout. De Prael. Samuel Adams Cream Stout. VandeStreek Milk Stout.
download deze stijl als xml