menu
  terug naar overzicht

Fruit – Framboise Lambiek

Fruit/Framboise Lambic is gemaakt van traditioneel gebrouwen Lambiek van spontane vergisting met toegevoegd fruit. Het fruit zet een volgende gistingsfase in gang. waarna het bier gelagerd en gebotteld wordt.
B
5 - 6.2 % Vol.
6 - 40
15 - 21
1045 - 1059
1000 - 1010
73 - 99 %
4.0 - 6.0 gr/ltr
23F
Fruit/Framboise Lambic is een roze tot licht koper bier. Frambozen geven relatief weinig fruitkleur. De kleurintensiteit kan afnemen met de leeftijd van het bier. Het bier is helder maar mag ook tweeschijn hebben. Het schuim van de Fruit Lambic is fijn. vaak met de kleur van het fruit in de schuimkraag. De schuimkraag zakt in tot een blijvend ringetje of enkele belletjes
Een duidelijke. soms overheersende fruit- frambozengeur met de complexe Lambiekgeur op de achtergrond. Fruitzoetig en zurig.
Zoetig tot zoet. zurig tot zuur. bitterig.
Een duidelijke fruit-frambozensmaak. zoetig tot zoet. Amandelen. met de complexe smaak van Lambiek. zurig.
Dun tot medium.
Plakkerig maar ook samentrekkend door zurigheid en iets metalig.
Zurig. fruitig. maar zeker ook droog. ver uitgegist
Een fruitbier met complexheid van lang gelagerde Lambiek en zurig van spontane vergisting. Om onduidelijke redenen wordt voor het frambozenbier de Franse benaming Framboise Lambic gebruikt. terwijl voor het kersenbier de Nederlandse benaming Kriek Lambiek gangbaar is
Boon. Girardin. 3 Fonteinen. Cantillon.
download deze stijl als xml