menu
  terug naar overzicht

Brown ale

Een bruin Engels bovengistend bier met karamel/toffee indrukken in geur en smaak. De Zuid-Engelse versies zijn zoeter dan de noordelijke varianten. die wat hoppiger zijn.
B
4.0 - 6.0 % Vol.
50 - 65
15 - 30
1040 - 1052
1008 - 1013
72 - 78 %
4.2 - 4.4 gr/ltr
13B
Donker (amber)bruin tot donkerrood van kleur. helder. Het bier geeft weinig wit tot bruinig schuim dat inzakt tot een blijvend ringetje.
Brown Ale heeft geen zwaar aroma. De geur is vooral van zoetige mout. karamel/toffee-achtig met soms notengeur. De hoppigheid is minimaal. net als de esters.
Zoetig tot zoet. bitterig
Een zachte karamelmoutsmaak. zoet met karamel en soms enigszins nootachtig. Zeer lichte hoppigheid.
Medium
Een matige koolzuurprikkeling en iets mondklevend.
Zoete moutigheid en enigszins moutbitter. Gemiddelde tot hoge koolzuurprikkeling
Brown Ale verschilt van de Alt door zijn zoete moutigheid en het vrijwel ontbreken van hoppigheid. Sterker dan een Dark Mild. Minder/niet gebrand in vergelijking met een Porter
Newcastle Brown Ale. Samuel Smith’s Nut Brown Ale. Brooklin Brown Ale (USA)
download deze stijl als xml