menu
  terug naar overzicht

Baltic Porter

Een Baltic Porter is boven- en of ondergistend. De Baltic Porter is in vergelijking met een Engelse Porter meer alcoholisch en heeft een vollere smaak en zoetere afdronk. Daarnaast wordt meer gebruik gemaakt van Europese vasteland hopsoorten en Münchener mout.
D
6.5 - 9.0 % Vol.
65 - 230
25 - 50
1065 - 1080
1010 - 1025
69 - 84 %
3.7 - 5.5 gr/ltr
09C
Zeer donker bruin tot vrijwel ondoorzichtig zwartbruin. Tweeschijn tot helder. Fijne tot stabiel laagje inzakkende. ongelijkmatige mousse schuimkraag. vaak beige bruin van kleur. Koolzuurgehalte is normaal. Meestal ondergistend.
Lichte geur van chocolade of zwarte mout. Fruitig. karamelmout. zoetig. soms droppig. Moutig. vaak met karamel-. toffee-. nootachtige en / of zoethouttoetsen. Complex alcohol- en esterprofiel van gemiddelde sterkte en doet denken aan pruimen. rozijnen of bessen. Duidelijk donkere mout-karakter van chocolade. koffie of melasse. maar nooit verbrand. Geen hop. Geen zuurheid
De basissmaak is zoetig tot zoet en bitterig tot medium bitter
De smaak is zacht moutbitter. Minder geroosterde mout bitterheid dan een Ierse stout of export stout. Zoetig tot zoet. karamelmout. fruitig en zwak hop bitter. Een rijke. moutige zoetheid met een complexe mix van diepe mout. gedroogd fruit esters. en alcohol. Heeft een zacht geroosterde smaak. De mout geeft een complexiteit van karamel. toffee. nootachtig. melasse en / of drop. Medium bitterheid van mout en hop.
De body is medium tot tamelijk vol. Licht alcoholwarmend.
Het mondgevoel is plakkerig en iets alcoholwarmend. Koolzuurgehalte is normaal. Soms een wat metaalachtige (na)smaak. Over het algemeen vrij vol en zacht. Niet zwaar op de tong ten gevolge van de hoeveelheid koolzuur.
De nasmaak is moutig gebrand. bitterig. karamel. chocolade iets koffie-achtig tot droppig. De nasmaak vloeit iets zoetig uit
De Baltic Porter heeft minder geroosterde moutbitterheid dan een Ierse stout of export stout. Een Baltic Porter heeft vaak moutsmaken die doen denken aan een Engelse Porter en de ingetogen gebrandheid van een Schwarzbier. maar met een hoger begin SG en alcoholpercentage. Minder geroosterde bitterheid dan bij een Export Stout
Baltika #6 porter. Okocim Porter (P). Nøgne (N). Carls Porter (Carlsberg). Baltic Porter (BRLO). Southampton Imperial Baltic Porter. Neuzeller Porter (D)
download deze stijl als xml