Een bovengistend amber bier maar met het citruskarakter van Amerikaanse hopsoorten. Hoewel amber van kleur wordt ook wel “Red” genoemd.
B
4.5 - 6.4 % Vol.
25 - 50
28 - 45
1048 - 1059
1010 - 1015
73 - 78 %
4.0 - 4.4 gr/ltr
19A
Amber tot koperkleurig. normaal een helder bier met een ruime witte schuimkraag die goed blijft staan. Matige koolzuur.
Kenmerkend zijn de hoparoma's van dry-hopped Amerikaanse hoppen (citrus. meloen. tropisch fruit) en daarachter een matige tot sterke moutgeur van caramouten.
Bitter. zoetig tot matig zoet
Matige tot sterke hopsmaak van Amerikaanse hopvariëteiten (meestal een citruskarakter). Ook de moutsmaken (moutsuiker en karamel) zijn matig tot sterk en vormen samen met de hop een goede balans.
Medium tot vol.
Matige tot sterke koolzuurprikkeling. matig mondklevend.
Sterke nasmaak. waarbij de bittere hopsmaak in evenwicht is met de moutigheid.
Donkerder. meer karamelsmaak. moutiger en meer body dan de American Pale Ale. Altijd zijn mout en bitterheid goed in balans.
Mendocino Red Tail Ale. North Coast Red Seal Ale. Tröegs HopBack Amber Ale. Deschutes Cinder Cone Red. Pyramid Broken Rake. St. Rogue Red Ale. Anderson Valley Boont Amber Ale. Lagunitas Censored Ale. Avery Redpoint Ale. McNeill’s Firehouse Amber Ale. Bell's Amber.